3 Ekim 2015 Cumartesi

Florida Hakkında Bilinmesi Gerekenler / About Florida


    Amerika Birleşik Devletleri' nin güneyinde, Meksika körfezi ile Atlas Okyanus' u arasında, 650 kilometre uzunluğunda ve 130 kilometre genişliğinde, yumuşak iklimli bir yarımada uzanır; Turistlerin, avcıların ve balıkçıların cenneti Florida' dır.


    Kuzey ikliminden kaçıp soluğu Florida' da alan Amerika' lılar, özellikle aralık ve mart ayları arasında kendilerini nefis bir iklimin ve şahane manzaraların kucağında bulurlar; Yemyeşil ormanlar, bol güneş, tropikal çiçekler ve meyveler, gözün alabildiğine uzanan ince kumlu plajlar, en ilginç hayvanların yaşamını sürdürdüğü binlerce göl ve bataklık, cins cins balıkların kaynaştığı, rengarenk resifli denizler...


    Florida ormanlarında, yeryüzünde eşine az rastlanan en değerli av hayvanları yaşar; en büyük, en lezzetli balıklar burada tutulur; dünyanın en geniş, en gözde plajları da Florida' dadır: Miami, Palm-Beach ve benzeri birçok güzel plaj... Yarımadanın güney ucunda Büyük bir alanı kaplayan Everglades Milli Parkı ( Everglades National Park) nın bataklıklarında ve Key Bay' deki sayıları on bini aşan kaya ve mercan adalarının çevresinde, ziyaretçilerin hayranlık ve şaşkınlıkla izlediği bitki ve hayvanlar yaşar.
    Everglades Milli Parkı hakkındaki yazımı okumak için BURAYA tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder