29 Aralık 2016 Perşembe

Dağlar ATV' lere Engel Olamıyor

Dağlar ATV' lere Engel Olamıyor

    Nasıl birşey bu ATV'ler motosiklet desem değil, otomobil desem değil. Hem trafıkte karşımıza çıkabiliyor, hem de bir dağ eteğinde, tarlada, engebeli arazilerde... ATV motorlar çok fazla sürücü tarafından tercih edilen fonksiyonel ayrıca arazi şartlarında kullanmak isteyenler için de pek çok artısı bulunan bir araç tipi.

ATV Motorlar; ATV'nin İngilizce Açılımı Nedir?

    ATV ingilizce "All Terrain Vehicle" yani her ortama ve koşula uygun anlamına gelen bir açılımı var. Bu dört tekerlekli motosiklet, şehir trafiği ulaşımlarının da vazgeçilmezleri arasında yerini almış durumda.
    ATV'ler ilk olarak arazilerde basit işleri yapabilmesi için dizayn edilmiş, sonrasında bu işlev değişmiş eğlence, inşaat, tarım ve gezi organizasyonları hatta askeri görevlerde dahi kullanılmaya başlanmış.

Atv'lerin İlk Üretimi 60'lı Yıllara Dayanıyor

    Atv'ler ilk defa 1960'lı yıllarda üretilmeye başlanmış ve ilerleyen yıllarda da bu sektörün başlıca ünlüleri Suzuki, Yamaha, Honda ve Kawasaki gibi motosiklet markaları Atv üretimine geçmiş. İlk zamanlarda Atvler üç ya da altı tekerlekli olarak üretilirken, 1982 yılında Suzuki'nin QuadRunner LT125 modelini piyasaya çıkartmasıyla ATV'lerin kaderi değişmiş oldu. Suzuki Markasının bu atağından sonra diğer markalar da dört tekerlekli Atv üretimine geçtiler. 

Dilerseniz Atv Motorların tekerlerine kış aylarında karlı zeminde kullanma kolaylığı sağlaması ve kaymaması amacıyla palet takılabiliyor.

Atv Yarışları Düzenleniyor

    Atv'lerinde diğer motorlu taşıtlardan yarış konusunda geri kalan tarafı yok. İlk ATV Motor yarışı 1980 yılında Amerika'da düzenlendi. Atv'ler pek çok yarışta kendini kanıtlayarak 2006 yılından itibaren farklı kategoriler içinde de yarışmaya başladı. Avrupa'da ise Atv yarışları, motosiklet konfederasyonları tarafından düzenleniyor. Atv yarışları 40 yıllık bir süreçte düzenlenmeye devam ediyor ancak bu yarışlara tam manasıyla bir düzen getirilmedi.

Şehirde Ya da Dağda Atv Motorları

    Atv motorları kullanım ve motor güçleri açısından "on road" ve "off road" olarak iki kategoriye ayrılıyor. On road Atv Motorlar her şehir ve ülkede trafiğe çıkış izniniz mevcutken, off road Atvlerde sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanım izni bulunuyor.

Bir diğer benzeri araçta UTV bu araçlar, ATV motorların geliştirilmiş halleridir. Hem şehiriçi, hem de arazi koşullarına uygun üretilen UTV motorlar, hafif ve üzerinde kafes şeklinde bir karoserisi olan araçlardır.

ATV; Mountains Are No Obstacle

    Atvs first began to be produced in the 1960s. In the following years, motorcycle brands such as Suzuki, Yamaha, Honda and Kawasaki, which were the major pioneers of the industry, also started producing ATVs.
    Veichles were produces as three and six-wheelers in their first years. Then the fate of ATVs was determined in 1982, when Suzuki introduced the QuadRunner LT125 model to the market. Other brands that carefully observed this move of Suzuki also started producing four-wheel ATVs.

Test The Power of ATV

    It is quite easy to find a suitable ATV model for yourself with single or double person features among various engine volume and chassis length options. If you want to buy an ATV for yourself, you can find vehicles with engine volumes between 50 and 500 cc and horsepower between 7 and 35. The range of options is quite wide so that you can pick an ATV that meets your needs. Of course, the most important thing you need to know is the on road-off road concept used for these vehicles.

In The City Or At The Peak

    Apart from engine power and all other technical features, ATV vehicles are divided into two namely; "on road" and "off road". Although on-road and off-road ATVs do not differ much in terms of apperance, they have some differences regarding the manufacturing stage. You have permission to use on-road ATVs in any country and city you like, whereas off-road ATVs are only permitted in areas that are closed to traffic. So the first thing to do is; you should decide what purpose you will use the ATV for.
    Neither a motorcycle nor a car, it is possible to see in the city or on the skirts of a mountain... ATVs are preferred by many drivers due to joyous driving, advantage in traffic and minimum parking problems. Its multipurpose use proves that it has much more than you can see.

Its History In Our Country

    In the early 2000s, ATVs that were used for the firs time in Turkey were employed for the purpose of individual use, agricultural works and touristic visits in the beginning. From user's point of view, it is also possible to find ATVs in many different models and brands that are different from each other and that suit different budgets.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder