4 Ocak 2017 Çarşamba

Meksika Körfezi Ölüm Jakuzisi En İlginç Yerlerden Biri

Meksika Körfezi Ölüm Jakuzisi En İlginç Yerlerden

    Dünyanın en ilginç yerlerinden biri kabul edilen "Ölüm Jakuzisi" Meksika Körfezi'nin derinliklerinde yer alıyor.
    Meksika Körfezi'nin derinliklerinde bulunan tuzlu su havuzu 2014 yılında keşfedilmişti ve bilim insanlarının ilgisini çekmeyi başarmıştı. Havuz 30 metre genişliğe ve 3,5 metre derinliğe sahip ve yüzeyden 1000 metre kadar dipte bulunuyor. İçeriğindeki tuz oranı ise içeri giren her canlıyı öldürebilecek yoğunlukta.

Bu Havuza Giren Boğularak Ölüyor

    Bilim adamları tarafından yapılan incelemelerde burada yaşayan mikrobiyal canlıların olduğu tespit edildi. Havuz sayesinde, başka gezegenlerdeki hayat ile ilgili bilgi edinebileceklerini düşünen araştırmacılar bu yerin haritasını çıkartabilmek için keşfinden 2 yıl sonra robot denizaltı ile tekrardan dalış gerçekleştirdiler.
    Temple Üniversitesi'nden biyolog Erik Cordes, okyanusun dibinde bir nehir ve göl oluşumu sanki bu dünyadan değilmiş gibi görünüyor açıklamasını yaptı.


    Havuzda yaşayan mikrobiyal canlılar ise yüksek tuz oranı ile düşük oksijen seviyesine uyum sağlamış durumda. Canlıların bunun gibi zor bir ortama uyum sağlayabilmiş olması, zor koşullara sahip gezegenlerde de canlıların olabileceği sorularına cevap verebilir. Resimdeki yengeçler havuza düştükten sonra bu Ölüm Havuzu'nda hayatta kalmayı başaramamışlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder