13 Haziran 2017 Salı

Venedik'te Görülesi 7 Seyahat Noktası

Venedik'te Görülesi 7 Seyahat Noktası

    Venedik'te Görülesi 7 Seyahat Noktası ile aşıklar şehri Venedik'i büyülenerek gezerken bir yandan da görmeniz gereken yerleri kaçırmamanız için derledim.

1. Venedik Büyük Kanal

    Venedik'in can damarı konumundaki Büyük KanalVenedik halkı Canalosso olarak isimlendiriyor. Kentte ulaşım kanallar yardımıyla sağlanıyor ve bu aşamada Venedik Büyük Kanal bu su trafiğinin ana koridoru konumunda. Kenti bir baştan bir başa ikiye bölen S şeklindeki kanal tam 3800 metre uzunluğunda.Kanak boyunca ilerlediğinizde gözünüze 170'i geçik birbirinden güzel yapı çarpacak. Bu yapılardan çoğu ise 13. yüzyıl ile 18.yüzyıl arasında yapılmış, dönemin zengin asilzade ailelerinin zenginliklerini göstermelerinin bir sembolü olarak günümüze ulaşmış. Bu güzel yapılar arasında; Barbaro Sarayları, Ca'Rezzonico, Palazzo Dario, Ca'Foscari, Barbarigo Sarayı dikkat çeken güzide binalardan.Her yıl bu kanalda yapılan, tarihsel önemi olan yelken ya da kürek yarışlarına tanık olabilirsiniz.

2. Venedik San Marco Meydanı

    Venedik kentinin en meşhur meydanlarından biri olan Venedik San Marco Meydanı'nda görkemli bir şekilde yükselen San Marco Bazilikası ve Torre dell'orologio adındaki saat kulesi bulunuyor. Bu meydan Venedik kentinin en alçak noktalarından biri; öyle ki Ekim-Mart ayları arası "aqua alta" ismi verilen su yükselmesi olayı yüzünden meydan ziyarete kapatılıyor. Napolyon burası için "Avrupa'nın Resim Odası" demiş. Meydan açık olduğu sürece pek çok turist, sanatçı ile dolu; festivaller, konserler ve ardı arkası kesilmeyen organizasyonlarda meydanı capcanlı hale getiriyor.

3. Venedik San Marco Bazilikası

    San Marco Meydanı'nda yer alan Venedik San Marco Bazilikası, Bizans Mimarisi sanatının icra edilmiş en güzel örneklerinden biri. 1807 senesinden bu yana Venedik Patriği'nin, Venedik piskoposluk ruhani dairesi Roma Katolik Başpiskoposluğunun ikametgahı konumunda. 11. yüzyıldan bu yana takma ismi Chiesa d'Oro yani Altın Kilise olarak da biliniyor.

4. Venedik Aziz Mark'ın Çan Kulesi

    Kentin vazgeçilmez simgelerinden biri olan Venedik Aziz Mark'ın Çan Kulesi, 98,6 metre uzunluğunda en üstü piramit şeklinde basit forma sahip bir yapı. Çan kulesinin tepesinde beş adet çan bulunuyor. 

5. Palazzo Ducale

    Benim sevdiğim Gotik yapı tarzıyla beğeniler toplayan Saray, eski yıllarda Venedik dükalarının köşkü olarak kullanılıyormuş.Günümüzdeki görsel görünüşüne ise; 1309-1424 yılları arasında kavuşmuş. Kent; Napolyon'un işgaline uğraya dek, Venedik Cumhuriyeti'nin politik kurumlarının binası olarak kullanılmış.

6. Venedik Rialto Köprüsü

    Venedik Rialto Köprüsü, kesinlikle Venedik'in en meşhur yapıları arasında bulunuyor. Antonio da Ponte tarafından tasarlanmış taştan yapılmış kemerli köprünün yapımı da 1591 yılında tamamlanmış. Venedik için sembolik ve turistik önemi bir hayli büyük.

7. S. M. Della Salute Bazilikası

    İnşaatı 1681 yılında tamamlanmış ve eski dönemlerdeki Veba Salgını karşısında koruyucu olarak yapımına karar verilmiş S. M. Della Salute Bazilikası, Sağlık Kilisesi olarak da isimlendiriliyor. Venedik gezisinde mutlaka görülüp, fotoğraflanması gereken yerlerden biri.

7 Travel Point for Venice

1. The Grand Canal

    Called Canalosso by the Venetians, the Grand Canal is the main artery of Venice. The canal shapes the main corridor of water traffic in a city in which the sole transportation is by canal. Dividing the city in two, the 3.800 meter long canal forms a large S shape. Over 170 magnificent buildings, most of which were built between the 13th and 18th centuries, are located along the canal. Aristocratic Venetian families displayed their wealth through the construction of these grand buildings, which became essential parts of Venice in time. The Palazzi Barbarigo, Ca'Rezzonico, Palazzo Dario, Ca'Foscari and Palazzo Barbarigo stand out amongst the most wonderful buildings of Venice. Historical rowing and sailing races also take place in the canal every year.

2. Piazza San Marco

    This is the Venice's iconic central square, or piazza. Basilica San Marco and the Torre dell'orologio clock tower are the most spectacular buildings in the square. Napoleon called the Piazza San Marco "the drawing room of Europe". Piazza San Marco is located on one of the lowest points in Venice, soit is often closed in October and March because of high tide called "acqua alta". This giant square also hosts festivals, concerts and similar events.

3. Basilica San Marco 

    A prime example of Byzantine architecture, Basilica San Marco has been the seat of the Patriarch of Venice, archbishop of the Roman Catholic Archdiocese of Venice, since 1807. From the 11th century, the building has been known by the nickname Chiesa d'Oro (Church of Gold).

4. St. Mark's Campanile

    St. Mark's Campanile is amongst the symbols of the city. Capped by a pyramidal spire, the famous tower is 98.6 meters high. It is of simple construction with five bells above.

5. Palazzo Ducale

    Built in classic Gothic style, the palace was used as the residence of the dukes of Venice. It reached its current from between 1309 and 1424. The palace housed political institutions of the Republic of Venice until the Napoleonic occupation of the city.

6. Rialto Bridge

    The Rialto Bridge is certainly among the most iconic constructions in Venice. The development of the Rialto bazaar on the eastern bank increased traffic on the floating bridge. The present stone bridge was designed by Antonio de Ponte and completed in 1591. It is now one of the symbols of Venice.

7. S. M. della Salute Basilica

    S. M. della Salute Basilica, also known as Health Church, was built as a guard against pestilence and completed in 1681. It is a favorite point for photos.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder