6 Eylül 2017 Çarşamba

Dünden Bugüne Erdek Hakkında Bilmedikleriniz

Dünden Bugüne Erdek Hakkında Bilmedikleriniz

Erdek'te Turizm

    Sene 1950'li li yılları gösterdiğinde ve henüz Türkiye'de bir Turizm Bakanlığı dahi oluşturulmamışken, Türkiye'nin belki de ilk turizm destinasyonlarından biriydi Erdek... Yıllar içinde ülkemizin güney kıyılarına ulaşmak daha kolay ve daha kısa süreli olmaya başladığında ve özellikle 1980'li yıllara gelindiğinde Dünya Bankası sayesinde otellerde her şey dahil sistemi benimsemeye başlayan tesisler yüzünden ülkenin turizmi büyük bir hızla güney kıyılarına doğru kaymaya başladı.

Erdek Gözde Tatil Destinasyonlarından

    Yaz tatili için güney kıyılarından vazgeçemeyen bir tatilci kitle oluşmuş olsa dahi, Erdek hala pek çok kişinin vazgeçilmez tatil lokasyonları arasındaki yerini koruyor. Yıllar yılları kovalarken; her şey dahil şekilde hizmet veren dev turizm tesisleri soğuk ve ruhsuz duvarlarının ardında turizm faaliyetlerini sürdüremez oldu ve zaman zaman uluslararası ilişkilerdeki dalgalanmalar ve ekonomik krizlerin de etkileriyle savunmasız kaldığı zamanlara sürüklendi.
    Erdek, günümüzde de bakir koyları, Marmara'nın belki de en temiz kıyısı ile yerel butik otelleri içerisinde bir sentez olmaya devam ediyor.

Erdek Çay Bahçeleri Çok Ünlü

    80'li yıllardan günümüze dek uzanan çay bahçesi kültürü en güzel Erdek'te yaşanır. Çocukluğuma dair anımlarımda Erdek'teki deniz kıyısındaki sıra sıra çay bahçeleri ve arka sokak aralarındaki atari salonları var. Tabi teknolojinin getirdiği nimetler sayesinde atariyi bırakın artık internet kafe kültürü dahi son bulmaya başlamışken; yine de çay bahçelerinin Erdek'in bir parçasını oluşturuyor olduğunu görmek sevindirici.


    Geçen yıl Büyükşehir Belediye'si tamamını yıkarak tek tip görünümde bir sisteme dönüştürdü, ben nostaljiyi seven biri olarak artık çay bahçesi görünümlerinin biraz kafeye dönmüş olduğunu esefle görsem de yine de hala gidilesi, gezilesi bir yanı var Erdek'in...


Erdek Plajı Oteller Bölgesi

    Erdek kumsal plajının olduğu bölge aynı zamanda Erdek Otelleri ve Erdek Mekanları açısından zengin kısım. Kumsalın ardındaki yürüyüş yolunun kenarındaki palmiyeler yıllar içerisinde öyle güzel boy attılar ki şimdi güneye parmak ısırtacak tropik bir görüntüye bürünmüş durumda deniz kıyısı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder